Foto – Shutterstock

Vai tu daudz svīsti? Šie pārtikas produkti un dzērieni arī varētu būt iemesls svīšanai 21

Neatkarīgi no tā, vai atrodaties ārā karstumā vai tikko esat pabeidzis intensīvu sporta treniņu, ir daudz iemeslu, kāpēc jūs varat svīst. Viens no papildu svīšanas vaininiekiem, par kuru netiek tik daudz runāts, ir pārtika un dzērieni, ko lietojat uzturā, vēsta medijs “Huffpost“.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Sajutos kā kolhoza laikos – vissliktākajā nozīmē” – kādai sievietei zemeņu pašlasīšana Mālpilī izvērtusies nepatīkami. Ko saka uzņēmumā?
Ietiepīgi, riebīgi, egoististki – 5 visriebīgākās zodiaka zīmes: kuras tās ir?
5 viltības: kā pēc nedēļas izskatīties tā, it kā jūs būtu zaudējusi 10 kilogramus liekā svara
Lasīt citas ziņas

Sviedri pēc ēšanas vai dzeršanas bieži parādās ap sejas, kakla vai pieres rajonu, medijam skaidro Yasi Ansari, reģistrēta dietoloģe, uztura speciāliste un Uztura un dietoloģijas akadēmijas pārstāve. “Cilvēki svīst, lai palīdzētu atvēsināt ķermeni. Tas ir veids, kā palīdzēt regulēt ķermeņa temperatūru.”

Lai gan pārtikas produkti un dzērieni katru cilvēku var ietekmēt atšķirīgi, ir daži produkti, kas sviedru dziedzeru darbību izraisa biežāk nekā citi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saskaņā ar Starptautiskās hiperhidrozes biedrības (International Hyperhidrosis Society) datiem visā mūsu ķermenī ir no 2 līdz 4 miljoniem sviedru dziedzeru, un lielākā daļa no tiem ir ekrīno sviedru dziedzeri.

“Ekrīno sviedru dziedzeri satur 99% ūdeni” “HuffPost” pastāstīja Dr. Dī Anna Glāzere, sertificēta dermatoloģe un Starptautiskās hiperhidrozes biedrības prezidente. “Šo sviedru galvenais mērķis ir atvēsināt ķermeņa temperatūru, kad mums ir karsti.”

Ja ēdat vai dzerat ēdienus, kas paaugstina ķermeņa temperatūru vai liek organismam strādāt intensīvāk, tas var stimulēt sviedru dziedzeru darbību un radīt papildu svīšanas sajūtu.

Spied tālāk un uzzini, kuri pārtikas produkti un dzērieni, kurus lietojam uzturā, arī ir vainojami pie mūsu svīšanas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.