Vai taisnība, ka dažas indīgās sēnes izvārot, tās kļūst ēdamas? 21

Diānai Meierei, mikoloģei, Latvijas Nacionālā dabas muzeja direktora vietniecei attīstības jautājumos un Latvijas Mikologu biedrības valdes vadītājai, TV24 raidījumā “Uz līnijas” tika vaicāts, vai indīgas sēnes izvārot, tās kļūst drošas ēšanai?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Sēņu speciāliste atbildēja: “Jā un nē. Indīgās sēnes novārot bieži vien tā inde netiek nekādā veidā novārīta, ir tādas, kurām inde ir šķīstoša ūdenī un kuras var mēģināt novārīt.

Ja sēne ir neēdama tāpēc, ka ir nedaudz sīva vai nedaudz rūgta, tad bieži vien to rūgtumu var novārīt nost un, nolejot ar ūdeni, tā sēne vairs nebūs rūgta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet es noteikti neieteiktu indīgās sēnes mēģināt novārīt un ēst, jo tas nav droši,” rezumē mikoloģe Diāna Meiere.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.