Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci 1

Šis ir tradicionāls dāņu saldais ēdiens, kuru īpaši pasniedz Ziemassvētkos. Tas ir rīsu pudiņš – rīsi tiek ilgi vārīti pienā ar cukuru un vaniļas pāksti. Tiek pievienots putukrējums un samaltas grauzdētas mandeles un viena vesela mandele. Pudiņš tiek pasniegts lielā bļodā visiem ģimenes locekļiem un ciemiņiem. Tas, kurš atrod savā šķīvī veselo mandeli, saņem īpašu dāvanu.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Lasīt citas ziņas

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 6 stundas

Sastāvdaļas:
Piens – 1¼ l
Cukurs – 100 g
Rīsi – 300 g
Gareniski pārgriezta vaniļas pāksts – 1 gab.
Sakapātas un grauzdētas mandeles – 100 g
Vesela mandele – 1 gab.
Atdzesēts saldais krējums – 200 ml
Saldēti ķirši bez kauliņiem – 1 paciņa (400 g)
Citrons, sagriezts četrās daiviņās – 1 gab.
Kartupeļu ciete – 1 ēd. k.
Ūdens – 1 ēd. k.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
Katlā ar biezu pamatni ielej pienu, pieber 5 ēdamkarotes cukura un rīsus. Ieliek vaniļas pāksti ar visām sēkliņām un uzvāra. Samazina liesmu un, bieži maisot, vāra rīsus, līdz tie ir gatavi (apmēram 35 minūtes, tiem jābūt bieziem un tumīgiem). Izņem vaniļas pāksti. Iemaisa mandeles. Ielej pudiņu stikla vai metāla pannā un atdzesē.

Ar mikseri sakuļ krējumu, kam pievienotas 2 ēdamkarotes cukura, stingrās putās. Iemaisa pudiņā. Pudiņu pārsedz ar plēvi un atdzesē 3–4 stundas. Var sagatavot jau iepriekšējā dienā. Lai pagatavotu mērci, ķiršus un atlikušo cukuru vāra 5 minūtes uz mērenas uguns, lēni maisot. Pievieno kartupeļu cieti, kas samaisīta kopā ar ūdeni, un citrona gabaliņus, uzvāra, nepārtraukti maisot. Izņem citrona daiviņas. Pudiņu servē, uzlejot karsto mērci. Jāmeklē laimīgais, kurš atradīs mandeli!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.