Vai “Rail Baltica” varētu ietekmēt Latvijas ēdināšanas nozari? Komentē nozares pārstāvis 10
Labi, kvalitatīvi vilcienu sakari nāk par labu tūrismam, jebkuri sakari nāk par labu tūrismam. Vai, ja ātri var pie mums nokļūt ar vilcienu, šādi cilvēki ies ēst restorānos, – jā, jo ir cilvēki, kuriem ir bail lidot. Tāpat, ja uz Berlīni var viegli aizbraukt 12 stundās, – aiziet uz restorāna vagonu, palasīt grāmatu, atpūsties, kāpēc ne – šādu viedokli TV24 raidījumā “Preses klubs” izteica Jānis Jenzis, Latvijas restorānu biedrības prezidents.
Kā “Rail Baltica” piesaistīs jaunus un unikālus cilvēkus, tā arī Michelin zvaigžņu restorāni, – gastronomijas tūrisms ir viens no straujāk augošajiem tūrismiem pasaulē, par to runā arī Pasaules tūrisma organizācija, norāda Jenzis, akcentējot, ka ir tādi cilvēki, kas brauc tikai un vienīgi gastronomijas tūrismā – viņi tikai guļ, ēd un dzer, un tērē ļoti lielu naudu.
“Vismaz ar šo esam noķēruši igauņus!” – Latvijā ir daudz restorānu, kas ir pamanīti un novērtēti. Kas vēl nav, tiem būs nākamgad iespēja, tā uzskata Jenzis.