Sāciet ēst agri un pārtrauciet ēst agri 4

Tāpat kā daudzās dzīves situācijās, arī ēšanas laiks ir svarīgs. Pētījumi rāda, ka ēšana pārāk tuvu gulētiešanai var traucēt miegu. Ir ieteicams pabeigt ēšanu dažas stundas pirms došanās gulēt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Lasīt citas ziņas

Šajā pēdējā ēdienreizē varētu iekļaut augu izcelsmes proteīnus, piemēram, tofu, kas ir sātīgs, satur triptofānu un mazina iekaisumu, kā arī veselīgus ogļhidrātus, piemēram, zirņus, kas palīdz triptofānam iekļūt smadzenēs. Ideāli būtu ēst šo maltīti 2-4 stundas pirms gulētiešanas, jo tik ilgs laiks ir nepieciešams, lai triptofāna līmenis organismā sasniegtu maksimumu.

Jansens norāda, ka smagi ēdieni vai produkti ar pārmērīgu cukura vai garšvielu daudzumu, ja tos ēd pirms gulētiešanas, var izraisīt vēdera uzpūšanos, cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs un grūtības aizmigt.

CITI ŠOBRĪD LASA

No otras puses, miegs var tikt traucēts arī tad, ja ir izsalkums pirms gulētiešanas. Lai to novērstu, pievērsiet uzmanību uzturam jau no rīta. “Cilvēki, kas brokasto, parasti guļ labāk,” saka Stondža.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.