Izmēģiniet citas pieejas ar miega “superēdieniem” 4

Lai gan Vidusjūras diēta ir plaši atzīta par efektīvu, citas diētas, kas piedāvā līdzīgas miegu veicinošas barības vielas un savienojumus, var būt tikpat noderīgas. Ievērojiet uzturu, kas satur daudz dārzeņu, augļus ar zemu cukura saturu, augu izcelsmes olbaltumvielas un nepiesātinātos taukus. “Šādi uztura modeļi var ietekmēt miegu līdzīgi kā Vidusjūras diēta,” norāda Stondža.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Efekti var atšķirties dažādiem cilvēkiem, tāpēc eksperimentējiet ar dažādiem pārtikas produktiem, lai atrastu tos, kas uzlabo miegu, pat ja tie nav tipiski noteiktas diētas sastāvdaļas. Piemēram, daudzi pētījumi izceļ ķiršu sulu, kas ir bagāta ar melatonīnu. Tāpat arī kivi, uztura raugs, ķirbju sēklas, tofu un piena produkti satur melatonīnu.

Daudzas šķiedrvielām bagātas sastāvdaļas var atrast arī ārpus Vidusjūras diētas. Šie miegu veicinošie pārtikas produkti ietver melnās pupiņas, šķeltos zirņus, saldos kartupeļus, čia sēklas un linsēklas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.