Izvairieties no pārtikas produktiem, kas veicina iekaisumu 4

Lai uzlabotu miega kvalitāti, ir svarīgi izvairīties no pārtikas, kas var traucēt miegu. Šie produkti ietver neveselīgus ogļhidrātus, piemēram, zemu šķiedrvielu graudaugus, pārmērīgu cukura daudzumu, augļu sulas. Stondžas pētījumi rāda, ka cilvēki, kuri ēd šādus ogļhidrātus, biežāk pamostas naktī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Tāpat pārtikas produkti ar augstu piesātināto tauku saturu, piemēram, liellopu gaļa un vistas gaļa ar ādu, var arī radīt miega problēmas, ja tiek lietoti bieži.

Arabs norāda, ka gan neveselīgie ogļhidrāti, gan piesātinātie tauki izraisa iekaisumu visā ķermenī, kas saistīts ar sliktāku miega kvalitāti un īsāku miega ilgumu. Turklāt diēta, kas bagāta ar šiem produktiem, var veicināt liekā svara pieaugumu, kas savukārt var izraisīt miega apnoju un palielināt spiedienu uz diafragmu, vēl vairāk traucējot miegu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cilvēki var izmantot uztura iekaisuma indeksu, lai izvērtētu savu ikdienas pārtikas patēriņu, kas veicina iekaisumu. Rezultāti uzlabojas, ja diētā ir daudz veselīgu, nepiesātināto tauku, piemēram, no lašiem, riekstiem un sēklām. Šie pārtikas produkti ir ar pretiekaisuma  iedarbību un ir bieži sastopami Vidusjūras diētā, kas vēl vairāk veicina labāku miegu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.