Efektīvi izmantojiet triptofānu 4

Lai uzlabotu nakts miega kvalitāti, svarīgi ir ievērot ēšanas režīmu, kas satur daudz miega veicinošu savienojumu. Tas nav saistīts ar kādu konkrētu ēdienu vai sastāvdaļu, bet vairāk ar holistisku pieeju, kas ietver dažādas noderīgas vielas, skaidro Stondža.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Viens no svarīgajiem komponentiem ir triptofāns, kas ir proteīna celtniecības elements, ko mūsu ķermenis nespēj ražot pats. Triptofānu mēs iegūstam no pārtikas produktiem, piemēram, tītara, zivīm, olām, jogurta, riekstiem (piemēram, valriekstiem) un citiem avotiem. Kad triptofāns nonāk smadzenēs, tas tiek pārveidots par melatonīnu, hormonu, kas veicina miegainību un palīdz aizmigt.

Tomēr ir dažas nianses: smadzenēs nonāk tikai neliels daudzums triptofāna. Tomēr, ja mēs kombinējam triptofānu saturošu pārtiku ar veselīgiem ogļhidrātiem, piemēram, lēcām vai augļiem, mūsu ķermeņa šūnas palīdz attīrīt ceļu triptofāna iekļūšanai smadzenēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Lai efektīvi izmantotu triptofānu, tas jāapvieno ar pārtiku, kas bagāta ar ogļhidrātiem,” stāsta Armans Arabs, Hārvardas Medicīnas skolas doktorants.

Vidusjūras diēta ir piemērots režīms, kas ietver gan triptofānu, gan veselīgus ogļhidrātus, īpaši šķiedrvielām bagātus. Tāpat kā ogļhidrātiem, arī tādām barības vielām, kā cinks, B vitamīni un magnijs ir svarīga loma triptofāna pārvēršanā melatonīnā, kas veicina labāku miegu. Vidusjūras diēta piedāvā visus šos komponentus. Spināti, mieži un pilngraudu produkti labi papildina triptofānu saturošu pārtiku. Arabs nesen atklāja, ka cilvēkiem, kuri ievēro Vidusjūras diētu, miega kvalitāte ir labāka un bezmiegs ir retāk sastopams.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.