Efektīvi izmantojiet triptofānu 4

Lai uzlabotu nakts miega kvalitāti, svarīgi ir ievērot ēšanas režīmu, kas satur daudz miega veicinošu savienojumu. Tas nav saistīts ar kādu konkrētu ēdienu vai sastāvdaļu, bet vairāk ar holistisku pieeju, kas ietver dažādas noderīgas vielas, skaidro Stondža.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Viens no svarīgajiem komponentiem ir triptofāns, kas ir proteīna celtniecības elements, ko mūsu ķermenis nespēj ražot pats. Triptofānu mēs iegūstam no pārtikas produktiem, piemēram, tītara, zivīm, olām, jogurta, riekstiem (piemēram, valriekstiem) un citiem avotiem. Kad triptofāns nonāk smadzenēs, tas tiek pārveidots par melatonīnu, hormonu, kas veicina miegainību un palīdz aizmigt.

Tomēr ir dažas nianses: smadzenēs nonāk tikai neliels daudzums triptofāna. Tomēr, ja mēs kombinējam triptofānu saturošu pārtiku ar veselīgiem ogļhidrātiem, piemēram, lēcām vai augļiem, mūsu ķermeņa šūnas palīdz attīrīt ceļu triptofāna iekļūšanai smadzenēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Lai efektīvi izmantotu triptofānu, tas jāapvieno ar pārtiku, kas bagāta ar ogļhidrātiem,” stāsta Armans Arabs, Hārvardas Medicīnas skolas doktorants.

Vidusjūras diēta ir piemērots režīms, kas ietver gan triptofānu, gan veselīgus ogļhidrātus, īpaši šķiedrvielām bagātus. Tāpat kā ogļhidrātiem, arī tādām barības vielām, kā cinks, B vitamīni un magnijs ir svarīga loma triptofāna pārvēršanā melatonīnā, kas veicina labāku miegu. Vidusjūras diēta piedāvā visus šos komponentus. Spināti, mieži un pilngraudu produkti labi papildina triptofānu saturošu pārtiku. Arabs nesen atklāja, ka cilvēkiem, kuri ievēro Vidusjūras diētu, miega kvalitāte ir labāka un bezmiegs ir retāk sastopams.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.