Vai kalē čipsos ir daudz kalorijas? 3

Kalē kāposts ir vērtīgs, vitamīniem bagāts produkts. No tā, piemēram, iespējams pagatavot veselīgu alternatīvu ierastajiem kartupeļu čipsiem. Bet, vai kalē čipsos nav noslēpušās daudz kalorijas? Šādu jautājumu uzdod TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” skatītājs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Šefpavāre Ina Poliščenko mierina, ka kalē kāpostā kaloriju ir maz. Turklāt, lai pagatavotu kalē čipsus, kāposts nav jāfritē lielā eļļas daudzumā, kā to mēdz darīt, čipsus gatavojot no kartupeļiem vai citiem dārzeņiem.

Vienīgais papildus kaloriju avots ir eļļa, ar ko jāapslaka abas kalē kāposta lapiņu puses.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu kalē čipsus, recepte ir ļoti vienkārša!

Saplucinātās kāposta lapiņas apslaka ar eļļu un kārto uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

Kad tas ir izdarīts, jāizvēlas viena no cepšanas tehnikām: cept 140 grādos 15-20 minūtes vai 200 grādos 5-7 minūtes.

“Jo delikātāka temperatūra, jo produktam vairāk saglabājas uzturvērtība,” atgādina šefpavāre.

Šoreiz šefpavāre izvēlas laika ziņā ātrāko tehniku un cep kalē čipsus 200 grādos. Pāris minūtes apcep vienu kāpostlapiņu pusi, pēc tam tās apgriež uz otru pusi un liek krāsnī cepties uz atlikušo laiku līdz čipsi kļuvuši kraukšķīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.