Danilāns par to, vai ir kas tāds, ko labāk nelikt uz svētku galda? “Lieciet, ko gribat!” 26
Tuvojoties Ziemassvētkiem un plāniem par to, ko liksim uz galda starp cūkas šņukuru un pelēkajiem zirņiem, vienmēr ir klusas bažas, vai ir kādi ēdieni, kāds produkts, ko labāk šoreiz neizmantot.
“Lieciet, ko gribas! Bet, ko tomēr nelikt, ieteikšu gan! Ja ir kādi produkti, ko cilvēks nepanes, kur ir alerģijas, pūšas vēders, to viņš pats zina, ar ārstu ir izrunājis, tad šos produktus uz svētku galda nevajadzētu likt. Tā TV24 raidījumam “Uz līnijas” komentē Anatolijs Danilāns, gastroenterologs, medicīnas zinātņu doktors.
Bet kāpēc smādēt latviešu cūciņas, cūkas šņukuru? Pirms neilga laika gan tika smādēta, ka būšot skleroze, bet – nē! Svētkos var uz galda uzlikt, un tāpēc no vienas reizes jau neiestāsies asinsvadu skleroze, smejas profesors.
Viņš uz sava galda mazāk liktu saldumus. Ogļhidrāti tomēr baro, bet nu arī – ne jau pa vienu dienu uzbarosies!