Foto – Shutterstock

Vai glabāt ledusskapī maizi? 0

Mana draudzene glabā maizi un kafiju ledusskapī. Man tas šķiet dīvaini. Viņa saka – kafija aukstumā saglabājot savu aromātu, maize nesacietējot. Es maizi glabāju maisiņā, savukārt kafijai ir speciāla kārba, kas stingri aizverama. Kura no mums rīkojas pareizāk? Vēl gribu zināt, vai vērts pirkt sagrieztu maizi, vai šādi tā nezaudē savu kvalitāti, vērtību? Ruta Rīgā

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

“Kafiju ledusskapī uzglabāt nav nepieciešams un pat nav ieteicams – mitruma un zemās temperatūras dēļ. Arī maize nav jāuzglabā ledusskapī,” uzskata uztura speciāliste Eva Kataja.

Pastāv daudz lielāks risks, ka ledusskapī kafija sabojāsies. Tās uzglabāšanai pilnīgi pietiek ar slēgtu trauku, kas novietots virtuves skapītī. Savukārt maizi vislabāk uzglabāt maisiņā istabas temperatūrā. Ledusskapī maize kļūst cietāka (visa maize, nevis tikai garoza), jo rodas izmaiņas maizē esošās cietes formā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vasaras karstajos mēnešos gan maizi varētu likt ledusskapī, lai tā tik ātri nesapelē.

Ja ir vēlme maizi ilgāk uzglabāt, to var sagriezt šķēlēs un sasaldēt, pēc tam atlaidinot tik daudz, cik plānots apēst. Šādi maizes uzturvērtība būtiski nemainās. Protams, vitamīnu daudzums vairs nav tāds kā svaigi ceptā maizē, tomēr zudumi nav pārāk milzīgi.

Runājot par sagrieztu maizi – to šādi pārdod ērtības labad. Protams, tā bojājas ātrāk nekā nesagriezta maize, toties uzturvērtība nemainās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.