Vai Filadelfijas sieru var izmantot krēmos maskarpones vietā? 2

Kāda TV24 raidījuma “Šefpavārs uz līnijas” skatītāja uzdeva visai aktuālu jomas jautājumu – vai Filadelfijas sieru var izmantot dažādu krēmu vietā kūkās, piemēram, burkānu kūkā vajadzīgs pēc receptes Maskarpones krēms, bet vai to varētu aizstāt ar Filadelfijas sieru, kas savienots kopā ar putukrējumu?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Jā, protams, to var darīt – gala produkts tad vienkārši būs liesāks, saka šefpavāre Ina Poliščenko.

“Citi atjauc Filadelfijas sieru ar saldo krējumu, jā, bet citi pievieno skābo krējumu, cukuru, citronu mizas rīvējumu – tad Filadelfijas siers ir izmantojams kā krēms,” atzīst Poliščenko.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja Filadelfijas sieru atjauc ar putukrējumu, tad gan putukrējumam vajadzētu būt pēc iespējas stabilākam – pēc konsistences tam jābūt ļoti stingram, jo tas pildīs sviesta krēma funkciju, saka šefpavāre.

Ar krēmsieriem vispār versijas esot dažādas, var gatavot arī sāļos krēmus, pievienojot dažādus garšaugus pēc izvēles.

Ja recepte pieprasa konkrēto sastāvdaļu, bet tās nav, vienmēr ir alternatīva, ar ko aizstāt – nebūs nepareizi, bet būs savādāk, mierina pavāre.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.