Foto – Shutterstock

Kas dzīvo uz tavas zobu birstes? 0

Lai izprastu vīrusu kopienu sastāvu, pētnieki izmantoja iepriekšējos datus par ASV mājām, kur tika notīrītas dušas galvas un zobu birstes – katrā vietā tika atrastas ļoti dažādas mikrobu kopienas. Lai gan parasti tiek uzskatīts, ka vīrusi eksistē sava veida dzīvo-mirušo apakšzonā, kur tiem ir nepieciešams dzīvs saimnieks, lai vairotos, tie tomēr dzīvo dažādās vidēs un sarežģītās kopienās.

Reklāma
Reklāma
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
TV24
“Ir cilvēki, kuri nemaz nezina, ka ir jāmaksā šis nodoklis,” nodokļu konsultants atklāj baisu ekonomikas “bedri” Latvijā 60
Gēni nav vainojami: 7 faktori, kas liek tev ātrāk novecot 13
Lasīt citas ziņas

Amerikāņu vannas istabās pētnieki atrada vairāk nekā 600 unikālu vīrusu sugu, kas dzīvo uz dušas galviņām un zobu birstes sariem. To daudzveidība bija tāda, ka nevienas dušas galvas kopiena nebija līdzīga kādai citai. Tas pats attiecās uz zobu suku salīdzināšanu.

Cerams, ka identificētie bakteriofāgu vīrusi varētu pavērt jaunus ceļus bakteriālo infekciju ārstēšanai un kalpot kā piemērotāks veids, kā attīrīt vidi bez pretmikrobu līdzekļiem. Jo šobrīd ir tā, ka jo vairāk jūs uzbrūkat tiem ar dezinfekcijas līdzekļiem, jo ​​lielāka iespēja, ka tie attīstīs rezistenci vai kļūs grūtāk ārstējami.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.