Spilvenu kauju čempionāts. Ik gadu jūlijā ASV pavalstī Kalifornijā Kenvudas pilsētā norisinās pasaules meistarsacīkstes spilvenu kaujās. Cīņas notiek uz slapja baļķa, kas pārlikts pār dubļu bedri. Cīniņā drīkst izmantot tikai spilvenu, un par uzvarētāju kļūst tas, kas pirmais savu pretinieku ar spilvenu “iesit” dubļu bedrē.
Spilvenu kauju čempionāts. Ik gadu jūlijā ASV pavalstī Kalifornijā Kenvudas pilsētā norisinās pasaules meistarsacīkstes spilvenu kaujās. Cīņas notiek uz slapja baļķa, kas pārlikts pār dubļu bedri. Cīniņā drīkst izmantot tikai spilvenu, un par uzvarētāju kļūst tas, kas pirmais savu pretinieku ar spilvenu “iesit” dubļu bedrē.
Foto – AFP/LETA

Kā ar mītu – vīrieši fiziski vienmēr ir spēcīgāki par sievietēm 4


Kā ar to mītu, ka vīrieši jebkurā gadījumā ir stiprāki par sievietēm un tāpēc pretoties nav jēgas? „Ne vienmēr. Holivudas filmās redzamais skats, ka 50 kg smaga sieviete (modele) notriec gar zemi 100 kg smagu vīrieti, protams, ir mīts. Lai to paveiktu, jāapgūst īpaša tehnika, to pasniedz tikai meistariem, jo tas ir ļoti bīstami. Tikai viens no 1000 cilvēkiem, kas apgūst cīņas mākslu, var iziet ceļu līdz tādai meistarībai.

Reklāma
Reklāma
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
Ja Putins noliktu karoti… Mākslīgais intelekts nosauc 6 ļoti reālus scenārijus, kas varētu notikt Krievijā
TV24
“Ir cilvēki, kuri nemaz nezina, ka ir jāmaksā šis nodoklis,” nodokļu konsultants atklāj baisu ekonomikas “bedri” Latvijā 69
Lasīt citas ziņas

Taču, ja cīņa notiek pēc noteikumiem, tad var uzvarēt arī meitenes, tāpat trenēta sieviete ir spējīga sevi aizstāvēt apdraudējuma gadījumā. Tomēr ir pieredzēts arī, ka kontakta cīņā ar 17-18 gadus vecām meitenēm uzvar 14 gadīgi puiši, pie tam būdami zemākā kvalifikācijas līmenī,” atbild treneris.

Stress – vislielākais traucēklis bīstamā situācijā

CITI ŠOBRĪD LASA

„Īsta apdraudējuma situācijā vislielākais traucēklis ir stress – gan uz ielas, gan pat tikai sacensībās tas var apstādināt arī pieredzējušu cīkstoni. Nedzīvoju ar audzēkņiem diendienā, nezinu sīkumos, kā treniņi maina viņu raksturu, tomēr domāju, ka pašapziņas attīstīšanā ilgstoši treniņi dod daudz. Tie ļauj novērtēt, analizēt situāciju un neapjukt.

Ir cilvēki, kam it kā uz sejas rakstīts „aiztieciet mani”. Tomēr, ja iesi pretī potenciālajiem uzbrucējiem ar pārliecināta, par sevi droša cilvēka apziņu, iespējams, ka tas viņus apturēs. Zinu gadījumu, kad jaunietim Rīgas centrā nāca pretī citi vairāki jaunieši un izaicinoši jautāja tradicionālo: „Vai atradīsies, ko uzsmēķēt?” Jaunietis skatoties acīs, skaļi un skaidri pateica: ”Man nav” un mierīgi neaizkavēts izgāja cauri baram, kaut krūšu kabatā viņam labi bija saskatāma cigarešu paciņa,” uzsver Artis Līviņš.

Ķermenis jātrenē visu mūžu

„Ar cīņām ir tāpat kā ar jebkuru citu sporta veidu, bērnībā to apgūsti tādēļ, ka to vēlas vecāki, jauniešu vecumā tev tas liekas interesanti un prestiži, brieduma gados tas jau ir tavs dzīvesveids. Jāatceras viens, savs ķermenis (arī smadzenes tajā skaitā) ir jātrenē regulāri visa mūža garumā, tad arī pie ārstiem būs jāgriežas mazāk. Atrodiet laiku un veltiet to savas veselības uzlabošanai arī cīņu zālēs,” aicina treneris Artis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.