‘Clean Verification’ ·
‘Clean Verification’ ·
Publicitātes foto.

Tehnoloģija augļu un dārzeņu attīrīšanai bez ūdens 0

Kompānija Clean Works prezentējusi jaunu augļu un dārzeņu tīrīšanas metodi, neizmantojot ūdeni. Standarta procedūrā svaigi augļi un dārzeņi pēc novākšanas parasti tiek mazgāti hlorētā ūdenī. Taču šis tradicionālais paņēmiens samazina netīrumu daudzumu tikai par 50%, ziņo Clean Works preses dienests.

Clean Works
tehnoloģija, kā apgalvo tās radītāji, ir daudz efektīvāka, pateicoties savai iedarbībai uz iespējamajiem pelējuma un citiem kaitīgajiem patogēniem. Turklāt jaunais paņēmiens samazinot arī inficēšanās risku ar salmonellu, zarnu nūjiņām un listērijām.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
RAKSTA REDAKTORS
krāpnieki zina, kur meklēt cilvēkus ar vairākiem tūkstošiem kontā – vai banku dati kaut kur noplūst? Atbild eksperti
Lasīt citas ziņas

Clean Verifi­cation priekšrocību var minēt arī iespēju to izmantot kultūrām, kuras ar ūdeni mazgāt nedrīkst, piemēram, zemenēm. Pēc augļu un dārzeņu bezūdens apstrādes to uzglabāšanas laiks palielinās par 25%. Turklāt jaunā tehnoloģija par 25–50% samazinot pesticīdu atliekvielu daudzumu.

Tehnoloģija jau izmēģināta vīnogām, citrusaugļiem un āboliem. Tāpat to varot izmantot lapu zaļumu, salātu un citu līdzīgu kultūru attīrīšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aprīkojums esot piemērots dārzkopības produkcijas, produktu iepakojuma ražotājiem, kā arī restorānu biznesa pārstāvjiem. To jau paguvuši novērtēt ASV, Dienvidamerikas, Ķī­nas, Dien­vid­austrum­­āzijas uzņēmēji.

Turpmāko divu gadu laikā kompānija Clean Works ar savu aprīkojumu Clean Verification ir gatava ieiet Austrālijas un Jaunzēlandes, bet vēlāk arī Eiropas un Vidusāzijas tirgos.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.