Krāsnī cepta siļķe ar sīpoliem un kartupeļiem 0
Iesaku atturēties no audzētavās audzētajiem lašiem un izmantot mūsu pašu zivtiņas, kas bagātīgi satur tās pašas vērtīgās taukskābes. Labas ir arī svaigās skumbrijas, kuras var cept līdzīgi kā siļķes.
Tātad nopērkam svaigu siļķi vai skumbriju, izņemam iekšas, nomazgājam, ierīvējam ar melnajiem pipariem, dillēm (var arī ar ķiploku un sāli). Liekam uz cepampapīra un iekšā cepeškrāsnī. Blakus izkārtojam notīrītus, uz pusēm pārgrieztus sīpolus, kā arī nomazgātus kartupeļus ar visu mizu. Zivs noteikti izcepsies ātrāk, tāpēc sīpolus un kartupeļus var likt cepties kādas 20 minūtes ātrāk.
Ja negribas tik sātīgu ēdienu, kartupeļu vietā var sarindot tomātus, kas pārlieti ar olīveļļu un pārkaisīti ar baziliku. Tās būs kārtīgas un spēcinošas pusdienas. Protams, siļķē un skumbrijā ir gana daudz asaku, bet ceptai zivij tās var labi izlasīt laukā. Ja nu kādam tomēr nepatīk „ķēpāties”, var cept svaigu mencu. Krējuma vietā iesaku izmantot karotīti grieķu jogurta.
Cūku pupu pastēte
Tā ir kā alternatīva veikala pastētēm. Garšīga, sātīga, stiprinoša un bagāta ar vērtīgām vielām. Novārām cūku pupas, noņemam mizas un pupu cietos apvalciņus. Saspaidām mīkstumu ar dakšu un pievienojam sasmalcinātas piparmētru lapas, ķiploku, mazliet citrona sulas, melnos piparus un olīveļļu. Visu labi samaisām un smērējam uz rudzu vai graudu maizes.