Uztura speciālists: Piena tauki mūsu veselībai īstenībā ir labi 24

Daudziem ir mīts, ka piena tauki ir kaut kas slikts, tāpēc veikalu plauktos labprātāk izvēlams liesāku biezpienu, sieru vai krējumu. Vai tiešām piena tauki ir tik slikti un ikdienas ēdienkartē no tiem vajadzētu izvairīties?

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

TV24 raidījumā “La Dolce Vita” atbildi uz šo jautājumu sniedzis uztura speciālists Ansis Zauers.

Ironiski, ka nereti cilvēki veikalā izvēloties liesu biezpienu, taču klāt liekot treknu krējumu, līdz ar to kopsummā uzņemtais tauku daudzums vienalga ir samērā augsts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uztura speciālists norāda, ka agrāk piena tauki tikuši uzskatīti par sliktiem, taču jaunākie pētījumi liecina, ka tā nemaz nav. Piena tauki satur, piemēram, piena lodītes, kuru apvalkos ir fosfolipīdi, kas ir nepieciešami mūsu nervu šūnām.

Tāpat arī cilvēka smadzenēs 60% ir tauku, līdz ar to labi tauki palīdz uzlabot smadzeņu darbību.

Zauers īpaši uzsver biezpiena labās īpašības: “Biezpiens ir viens no bioloģiski vispieejamākajiem olbaltumvielu avotiem, ko mēs varam uzņemt. Cenas ziņā tas ir lētāks nekā gaļa. Biezpiens ir arī lielisks kalcija avots.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.