Jūras sālim piemīt “dziedinošas” īpašības 5
Jūras sāls, Himalaju sāls un galda sāls satur aptuveni 40 % nātrija – savienojuma, kas ietekmē asinsspiedienu.
Jūras sāls ir minimāli apstrādāta, un tā var saturēt nelielu daudzumu magnija, kalcija un kālija.
Savukārt galda sāls tiek apstrādāta, lai atdalītu piemaisījumus. Nereti tam ir pievienots jods – organismam ļoti nepieciešama viela, jo piedalās vairogdziedzera hormonu veidošanā
Ja uzturs ir sabalansēts, nav vajadzības minerālvielas iegūt no jūras sāls.
Pārmērīgs nātrija patēriņš ir saistīts ar augstu asinsspiedienu un citām veselības problēmām, tāpēc ir svarīgi ierobežot kopējo nātrija patēriņu neatkarīgi no izmantotā sāls veida.