“Dabīgais” cukurs ir veselīgāks par parasto cukuru 5
Pierādīts, ka “dabīgajam” cukuram ir tāds pats kaloriju daudzums kā parastajam cukuram un gandrīz identiska ietekme.
Uztura speciāliste Alisa Pačeko norāda, ka organisms visus šos pārtikas produktus sagremo un uzskata par cukuru.
Pārmērīgs cukura patēriņš jebkādā veidā ir kaitīgs un var palielināt svara pieauguma risku, izraisīt diabētu, sirds un asinsvadu slimības, vēzi, vielmaiņas traucējumus, depresiju un kognitīvos traucējumus.
Tā vietā, lai uztrauktos par to, kāda veida cukuru izvēlaties, iesaka izvēlēties to, kas jums patīk, taču lietot to mērenā daudzumā.
Dienā sievietēm iesaka lietot ne vairāk kā sešas tējkarotes cukura, bet vīriešiem – deviņas tējkarotes.