Publicitātes foto

Uztura speciālisti iesaka biežāk ēst siļķi – tam ir vairāki būtiski ieguvumi 0

Specifiska smarža un garša, kas daudziem šķiet īpaši lieliska, bet kādam citam var arī nepatikt. Lai nu kā – uztura speciālisti iesaka siļķi ēst biežāk, nosaucot vairākus iemeslus, kāpēc tā.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Lai tiktu ārā no “Rimi”, tagad vajag kuponu”- pircēji samulsuši, kā tikt ārā no veikala, ja nekas netiek nopirkts
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Siļķe ir viena no populārākajām zivīm, gan pateicoties tās salīdzinoši zemajai cenai, gan arī augstajai uturvērtībai. Tā ir bagāta ar mūsu veselībai tik nepieciešamajām Omega-3 taukskābēm, tāpēc daudzi to nodēvējuši par superēdienu, iesakot biežāk šo zivi likt uz sava šķīvja.

Siļķe satur par 7% vairāk Omega-3 nekā lasis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Turklāt siļķes satur arī lielu daudzumu olbaltumvielu – atkarībā no to zivju kvalitātes, vidēji apēdot 200-300 gramus siļķes, iespējams uzņemt dienas devu olbaltumvielu.

Turklāt siļķe nodrošina ar A vitamīnu, kas ir īpaši svarīgs redzei un asinsritei, kā arī daudziem B grupas vitamīniem, kas svarīgi mūsu vielmaiņai un nerviem. Ar 100 gramiem siļķes tiek uzņemts pietiekams daudzums no ikdienā nepieciešamā.

Siļķes ir izplatītas Ziemeļjūrā un Baltijas jūrā, arī Atlantijas okeānā, kur tās ir salīdzinoši viegli noķert, tāpēc arī cena, salīdzinot, piemēram, ar lasi, ir būtiski zemāka. Latviešu virtuvē vārīti kartupeļi ar biezpienu un krējumu un siļķi ir viena no klasiskajā vērtībām.

Tiesa gan, latviešu virtuvē tradicionāli siļķe tiek iekļauta sālīta vai marinēta, taču tās izmantošanas variāciju ir krietni vairāk, tostarp arī ne tik sāļā izpildījumā.

Lieliski garšo arī kūpināta siļķe, to var arī salīdzinoši ilgi glabāt, tāpat marinētu vai sālītu siļķi iespējams iekļaut dažādos salātos, ēst vienkārši uz maizītes vai ar jau pieminētajiem vārītajiem kartupeļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.