Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

Sardīnes 0

Sardīnes ir ļoti barojošas un īpaši bagātas ar olbaltumvielām un kalciju, kas ir būtisks kaulu veselībai. Tās satur ļoti maz dzīvsudraba, padarot tās par drošu izvēli regulārai lietošanai. Sardīnes ir arī labs dzelzs avots, kas palīdz novērst nogurumu un uzlabo asinsriti.

Tuncis

Tuncis ir viena no liesākajām zivīm, kas satur ļoti maz tauku, bet daudz olbaltumvielu, padarot to par ideālu sastāvdaļu dažādos ēdienos. Tā sastāvā ir arī liels daudzums B vitamīnu, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni un veicina vispārējo labsajūtu. Tunci var pievienot salātiem, sviestmaizēm vai omletēm. Labāk izvēlēties konservētu tunci sālījumā, nevis eļļā, lai samazinātu lieko tauku uzņemšanu.

Menca

Menca ir viena no visvieglāk sagremojamajām zivīm, kas ir lieliski piemērota vieglām maltītēm. Tā satur maz kaloriju, bet ir ļoti bagāta ar olbaltumvielām un jodu, kas palīdz nodrošināt normālu vairogdziedzera darbību. Mencai ir maiga garša, kas padara to par piemērotu izvēli dažādiem ēdieniem. Mencu var cept cepeškrāsnī ar citronu un ķiplokiem, tvaicēt vai izmantot zivju zupās. Tā ir lieliska izvēle tiem, kas dod priekšroku maigākām garšām.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.