Dabīgus imunitātes stiprinātājus atbalsta arī Rimi gardēde Signe Meirāne: “Kad pienāk šis ziemīgais laiks, kas turklāt ir tik nepastāvīgs, man kā zāļu nelietotājai ir būtiski atrast veidus, kā stiprināt savu organismu dabiski. Patiesībā ir tik daudz veidu, kā to darīt, ka, šķiet, visus nemaz nevar izmēģināt. Skaidrs ir viens – lai stiprinātu imunitāti, es negaidu līdz pēdējam brīdim, kad jūtos pavisam slikti, bet daru to visu laiku.” 0
Signes Meirānes favorīts imunitātes stiprināšanā ir ķiploks, kuru viņa iesaka lietot svaigu. Viņa ir atklājusi veidu, kā šo spēcīgo un veselīgo garšaugu var regulāri lietot visa ģimene un pat bērni to ēdīs labprāt: “Mēs ķiploku pievienojam visām salātu mērcēm. Nedaudz, lai tas nepārsit citas garšas, bet tieši tik, lai tas sniegtu organismam nepieciešamo vitamīnu devu. Klasiska mērce – Dižonas sinepes, ķiploks, kas izspiests caur ķiploku spiedi, nedaudz citrona vai apelsīna sulas, citrona miziņas, sāls, pipari, medus un olīveļļa. Mērce, kas der teju visiem salātiem, slēpj sevī ķiploku, un to ēd arī bērni.”
Katrs rīts Rimi gardēdei sākas ar glāzi silta citronūdens. Citronu labi var izmantot kā piedevu sulās, jo tas atsvaidzina un dod vitamīnus. Savukārt tēju vai citus karstus dzērienus Signe iesaka papildināt ar ingveru. “Mana vismīļākā recepte ir šāda: 10 minūtes uz mazas liesmas vāru ingvera sakni ar eko apelsīna miziņām, pirms pasniegšanas uzkaisu kanēli, iemaisu medu, dažreiz uzberu arī ciedru riekstus. Šāds dzēriens garšo pasakaini, turklāt arī ļauj ātri sasildīties.”
Būsim veseli!