Uztura speciāliste: Gaļa uz šķīvja nav galvenais, tā ir tikai kā piedeva 33

Šobrīd aktuāls ir jautājums par videi draudzīgu uzturu. “Nenoliedzami sarkanā gaļa un piena produkti ir tie, kas planētai rada vislielāko noslodzi,” viesojoties TV24 kulinārijas raidījumā “La Dolce Vita. Ēd vesels!”, stāsta uztura speciāliste, uzņēmuma “Ēdiens Kā Zāles” pārstāve Zane Timpare.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

Tomēr galvenais izaicinājums ir sabalansēt videi draudzīgo ēdienkarti ar veselību.

“Pilnīgi atteikties no gaļas varbūt bērniem – tur ir jāskatās. Jo tomēr mūsu smadzenes sastāv no aminoskābēm, mums tik vajadzīgais holīns ir dzīvnieku valsts produktos, tā kā tur jābūt uzmanīgam,” viņa norāda.

CITI ŠOBRĪD LASA

Taču pats galvenais, ko ikvienam ikdienā derētu ieviest – gaļa nav pats galvenais. “Mēs to servēšanu nesākam – te mums ir gaļa un tad viss pārējais.”

Uztura speciāliste uzsver, ka mums ir ļoti bagātīgs ēdienu klāsts un gaļa ir tikai kā piedeva. Tāpat pietiek, ja to ēdam divas reizes nedēļā – līdz 500 g vai pat 300 g, kas nenodarīs būtisku kaitējumu ne pašam, ne videi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.