Uzmani ķirbjus no salnām!
 0

Ķirbjus jāpaspēj novākt pirms salnām, jo apsalušas lielās ogas slikti glabājas. Kad kātiņš pārkoksnējies, ir īstais laiks vākt. Augļkātiņu labāk nogriezt ar dārza šķērēm, lai tas nenotrūktu. Saulē ķirbis turpina briest. To uz kādu laiku var ielikt siltumnīcā, lai adaptējas un sadzīst nobrāzumi. Ķirbi telpās novieto tieši tādā pašā stāvoklī, kā tas audzis dārzā. Glabāšanai piemērota ir +10…+12 °C temperatūra. Mājas apstākļos tam nekas nekaitēs arī siltākā vietā – pagultē vai uz skapjaugšas, bet lieki kustināt nevajadzētu. Pareizi glabātā ķirbī vitamīni ir līdz pat martam.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.