Foto – Bonapetit.lv

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa 0

Pagatavošanas laiks: apm. 2 st.

Sarežģītība: vienkārši Porcijas: 8-10

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

Sastāvdaļas

12-15 sīkas zivtiņas (plaudis, ķīsis, rauda)

Reklāma
Reklāma

5-6 lielākas zivis (asaris)

1 liela zivs (līdaka) (zandarts)

2 burkāni

1 sīpols

50ml degvīns

kartupeļi

1 lauru lapa

sāls, pipari

Iesaki recepti

Pagatavošana

ASV pulkvedis: 24 gadu dienestā neesmu redzējis tik dziļi iestrēgušu transportlīdzekli
Burovs iespējams slēpj dzīvokļus un dārgas gleznas: znots nodod KNAB informāciju
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Lasīt citas ziņas

Mazākām zivtiņām nogriezt galvas un izķidāt. Lielai zivij nogriezt galvu un asti, izķidāt, atzvīņot. Gaļu sagriezt gabalos.
Sīpolu un burkānus notīrīt un sagriezt smalkāk. Kartupeļus nomizot un sagriezt palielos kubiņos.
Lielā katlā ieliet apm. 2,5-3l ūdens. Pievienot mazākās zivtiņas un vārīt apm. 20-25 min. Buljonu izkāst un katlu atgriezt atpakaļ uz uguns. Kā nākamo buljonam pievienot lielās zivs galvu, asti un dārzeņus. Vārīt vēl 20 min., pievienojot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus. Galvu un asti izņemt un pievienot zupai zivju gaļu. Vārīt vēl minūtes 10. Pievienot degvīnu, noņemt katlu no uguns un ļaut zupai ievilkties.
Pirms pasniegšanas varat zupā nodzēst mazu kvēlojošu oglīti – tas piešķirs vieglu dūmu aromātu.

         Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.