Foto no Initas Dānieles personiskā arhīva

Uztura speciāliste LIZETE MĀLDERE: 0

– Zaķskābenes ir īstas meža veltes, kuru sastāvā ir augsts C, A, B grupas vitamīnu daudzums, dzelzs, cinks, kālijs, kā arī tām piemīt augsta antiradikāla aktivitāte. Tautas medicīnā tās izmanto, lai mazinātu drudzi. Zaķskābenēm piemīt skābena, varētu teikt, citronīga garša. Izrādās, Francijā no zaķskābenēm gatavo citrona garšas pulveri limonādēm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Zaķskābeņu sastāvā ir arī augsts skābeņskābes daudzums, tādēļ tās uzturā jālieto ar mēru. Īpaši tas attiecas cilvēkiem ar nieru veselības problēmām. Turklāt skābeņskābe var nomākt kalcija un dzelzs uzsūkšanos.

KO PAGATAVOT?

Bļodā liek divas saujas svaigi plūktu, nomazgātu zaķkāpostu. Pievieno ripiņās sagrieztus redīsus, svaiga gurķa un tomāta gabaliņus, dažas saplūkātas salātu lapas un sakapātus sīpollociņus. Ja vēlas, papildina ar ceptas vai žāvētas vistas filejas strēmelītēm. Pieber mazu šķipsniņu sāls. Pievieno mazliet svaigi spiestas citrona sulas, apslaka ar olīveļļu. Apmaisa un ceļ galdā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.