Brīnišķīgu desertu var iegūt, grilējot kamambēru. Siera ritulīti pārgriež uz pusēm un ātri aprauj uz karstām oglēm. Pasniedz ar svaigām zemenēm un bumbieru un brūkleņu čatniju.
Brīnišķīgu desertu var iegūt, grilējot kamambēru. Siera ritulīti pārgriež uz pusēm un ātri aprauj uz karstām oglēm. Pasniedz ar svaigām zemenēm un bumbieru un brūkleņu čatniju.
Foto – Anda Krauze

Uz grila pagatavots deserts Mātes dienai – 3 kārdinošas idejas 1

Grilēšanas sezona rit pilnā sparā – teju uz katras terases smaržo pēc grilētas gaļas, siera un dārzeņiem. BARBORA.LV piedāvā visu, kas nepieciešams īstiem grilēšanas meistariem, bez tam atgādina, ka grilēt var ne tikai sāļus ēdienus, arī desertu vasaras sezonā ērti var pagatavot uz grila.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Turpinājumā 3 idejas, kā uz grila pagatavot šefpavāra cienīgu desertu, kas liks garšas kārpiņām no sajūsmas eksplodēt.

Grilēti augļi ar saldējumu vai putukrējumu

CITI ŠOBRĪD LASA

Šim desertam ierosinām izvēlēties persikus un banānus, taču grilēšanai piemēroti ir arī bumbieri, ananāsi un citi augļi. To grilēšanas laiks nav ilgs, tāpēc daudzi vitamīnu saglabājas, taču tiek iegūtas jaunas garšas nianses.

1 porcijai būs nepieciešams viens persiks, puse banāna un tējkarote kanēļa.

Banānu un persiku pārgriež uz pusēm, persikam izņem kauliņu. Pārber ar kanēli.

Liek uz grila uz aptuveni 6 minūtēm no abām pusēm.

Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu, dekorē ar svaigām ogām. Var baudīt arī vienkārši bez piedevām. Ja augļi nešķiet pietiekami saldi, var pievienot medu vai kādu sīrupu.

Grilēts siers ar ievārījumu

Arī šim gardumam ir vairāki iespējamie varianti, ko var pielāgot savām garšas kārpiņām un noskaņojumam.

Viens variants ir ņemt mazo kamambēra siera rituli un ietīt to folijā. Sainīti liek uz grila un cep aptuveni 8 minūtes (tik ilgi, līdz siers vidū ir izkusis).

Šo gardumu pasniedz ar vīģu, apelsīnu vai jebkuru citu ievārījumu, bauda uzreiz – kamēr siers ir silts un staipīgs.

Savukārt latviskākā šī deserta receptē jāņem biezās šķēlēs sagriezts ķimeņu siers (tas var būt arī jau apkaltis), ko liek uz grila restītēm un cep līdz garoziņa kļūst zeltaina, bet vidus – staipīgs.

Tieši tāpat var pasniegt ar medu vai kādu ievārījumu. Baudījumu sniedz dažādās tekstūras un garšas – kraukšķīgā garoziņa, mīkstais vidus, saldais ievārījums vai medus un sāļais siers. Sader lieliski!

Reklāma
Reklāma

Mutē kūstošs zefīru deserts

Zefīrs jau pats par sevi ir grēcīgi gards – maigs kā mākonis un salds kā pavasaris. Taču vai esat mēģinājuši grilēt zefīru? Šķiet, ka šādi tā garšas “atveras” vēl vairāk.

Desertiem ir piemēroti gan klasiskie vaniļas zefīri, gan arī staipīgie to “brāļi” Marshmallow. Klasisko zefīru sadala uz pusēm un grilē, līdz tie no ārpuses kļūst nedaudz zeltaini. Pasniedz kopā ar svaigiem augļiem un ogām (bet varbūt arī tos ir vēlme grilēt?), šokolādes mērci. Bērniem patīk arī variācija, kad tikko ceptu zefīru ievieto staro diviem cepumiem un nedaudz saspiež, veidojot saldu “burgeru”.

Savukārt Marshmallow zefīri lielākoties tiek cepti, uzdurot uz iesma. Tos bauda vienus pašus vai arī – iespiestus starp cepumiem un ar pievienotu šokolādes gabaliņu, kas izkusīs, veidojot gardu krēmu. Trekni, saldi, taču svētkos reizēm varam atļauties arī ko tādu.

Cepot zefīrus, jābūt uzmanīgiem, jo tie salīdzinoši ātri apdeg un apdedzis cukurs kļūst rūgts un ne visiem tīkams.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.