Uz grila gatavots turku kebabs ar grieķu jogurta mērci 0
Pavasarīgi gardu un viegli pagatavojamu turka kebaba recepti maltītei terasē vai pie dabas iesaka “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem
Nepieciešams
Turku maize – 1 gab.
Šašliks – 800 g
Kalē salāti – 2 saujas
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Zaļumi un diedzētās sēklas – 2 saujas
Tomāts – 1 līdz 2 gab.
Dārza gurķis – 1 gab.
Mērcei
Grieķu jogurts – 200 g
Ķiploks – 2 daivas
Citrons – ½ gab.
Zaļumi – 1 sauja
Pagatavošana
Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku.
Gatavo jogurta mērci. Jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem.
Noskalo dārzeņus, sagriez ripiņās vai strēmelēs.
Pārgriez horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus.
Kad šašliks gatavs, liec to pa virsu salātiem.
Uzliec otru pusi turku maizes un sagriez 4 līdz 6 gabalos
Katrā no gabaliem iespraud iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem.
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.