Publicitātes foto

Upeņu Pavlova – pārvērt ikdienu svētkos 3

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
5 olas baltumi
300 g cukura
30 g upeņu pulvera
5 g ābolu etiķa
5 g kartupeļu cietes
240 g upeņu
300 g Maskarpones siera
700 g saldā krējuma
100 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Rūpīgi atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Puto olu baltumus un pakāpeniski pievieno cukuru. Atsevišķā traukā upeņu pulveri aplej ar ābolu etiķi. Kad olbaltuma masa uzputota, pievieno tai kartupeļu cieti. 1/4 daļu no masas samaisa ar upeņu pulvera un ābolu etiķa masu. Abas olbaltuma masas samaisa nevienmērīgi, saglabājot marmora izskata efektu. Ar karoti liek uz pannas un kaltē 110 °C temperatūrā apmēram pusotru stundu. Pa to laiku izvāra upenes, nesaldina un atdzesē. Krēmu gatavo, noturīgā masā saputojot Maskarpones sieru, saldo krējumu, pūdercukuru un sīkos graudiņus no vaniļas pāksts. Kad bezē pamatne ir gatava, tad ar karoti uz tās kārto krēmu un virspusē liek iepriekš sagatavotās, atdzesētās upenes.

Recepti piedāvā http://www.gardumuti.lv.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.