Foto: Aija Geida

Upeņu kēksiņi 0

Sastāvdaļas
• 400 g saldētu upeņu ogu
• 320 g kviešu miltu
• 180 ml piena
• 175 g cukura
• 110 g sviesta
• 60 ml skābā krējuma
• 2 lielas olas
• 1,5 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas
• ēdamkarote cepamā pulvera
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• pūdercukurs pārkaisīšanai

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bļodā ieliek mīkstu sviestu, pievieno cukuru un kuļ ar mikseri, līdz masa kļūst gaisīga un gaišāka. Pievieno olas un vaniļas ekstraktu un turpina kult 2–3 minūtes. Pievieno rīvētu citrona miziņu, skābo krējumu, pienu un rūpīgi samaisa. Atsevišķā traukā sajauc kviešu miltus un cepamo pulveri. Savieno abas masas un izmaisa. Pievieno neatkausētas saldētas upenes un iemaisa mīklā. Liek mafinu trauciņos 2/3 no tilpuma un cep 190 °C 20–30 minūtes. Ļauj atdzist un izņem no cepamajiem trauciņiem. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.