Ulmaņlaiku bumbieru kūka 3
KĀ GATAVOT?
Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru un olu dzeltenumiem. Maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno pienu, miltus, rīvētu citrona miziņu, puscitrona sulu un sagrieztu vienu lielu vai divus mazākus bumbierus.
Samaisa, iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lej formā un 20 – 30 min. cep 150 grādos. Kad pamatne izcepta, gatavo krēmu. Katliņā ielej krējumu, pievieno 8 ēd. k. cukura, uzkarsē. Atsevišķā traukā sakuļ 2 olas, pievienojot 1 tējk. cukura un miltus, sakuļ, pievieno siltajam krējumam.
Karsējot uz lēnas uguns, maisa, līdz krējums sabiezējis. Pieber bumbiera gabaliņus. Krēmu ziež pāri kūkas pamatnei.
Kūkas recepti iesaka “Trusis Kafē” pavāri Kristaps Glūdiņš un Kārlis Karnītis