Kirillo Budanovs
Kirillo Budanovs
Foto. Scanpix/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Galvenais organizators – “Putina vilku suns” 121

Pēc žurnālistu domām, par FSB jaunās agresīvās stratēģijas arhitektu tiek uzskatīts departamenta direktora vietnieks Sergejs Koroļovs – Putina favorīts, kuram esot dziļas saiknes ar Krievijas mafiju. Dokumentācijā par viņu, ko laikrakstam The Times iesniedzis Ukrainas GUR, viņš tiek saukts par “Putina vilku suni”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 17
Lasīt citas ziņas

Viņa uzdevums ir apkopot informāciju par citiem Krievijas valdības pārstāvjiem un likvidēt potenciālos konkurentus. Viņš ir mīklains tēls, dzimis Kirgizstānā, ap 60. gadu beigām un dod priekšroku darbam ēnā. GUR apsūdz viņu pēdējā atentāta organizēšanā, kas būtu kā dāvana Putinam svinību priekšvakarā 9. maijā. SBU norādīja, ka mēģinājumu personīgi apstiprināja un koordinēja FSB direktors Oleksandrs Bortņikovs.

Kopumā SBU Ukrainā jau atmaskojusi aptuveni 2500 Krievijas aģentu. Drošības dienests gan piebilst, ka faktiski mūsdienu Ukrainā nav nekādas prokrieviskas kustības. Krievijas specdienesti ir ļoti spēcīgi, bet pagaidām SBU tos pārspēj.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.