Kirillo Budanovs
Kirillo Budanovs
Foto. Scanpix/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Nodevēju aizturēšana 121

Pēc žurnālistu domām, SBU saziņu starp slepkavu un viņa uzraugiem pārtvēra, izmantojot jaudīgas novērošanas tehnoloģijas, par ko nekavējoties informēja Budanovu. Bruņota reaģēšanas grupa metās darbos, SBU sagatavoja ātru operāciju, lai arestētu slepkavas iespējamos līdzdalībniekus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Lasīt citas ziņas

“Mūsu mērķis bija veikt vienlaicīgu arestu, lai viņi nevarētu viens otru informēt, lai viņi neizbēgtu,” sacīja virsnieks.

Viens pulkvedis atradās mājās savā Kijevas dzīvoklī, bet otrs ciemojās pie draugiem Sumi reģionā Ukrainas ziemeļaustrumos. Abi bija bruņoti. Lai izvairītos no bīstamas apšaudes, SBU viņus izvilināja, organizējot negaidītu izsaukumu uz darbu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kontrolpunktos norādītajā maršrutā izvietojās ātrās reaģēšanas specvienības parastas patruļpolicijas formas tērpos.

Pirmo vīrieti aizturēja salīdzinoši viegli. Otrais neizkāpa un pa logu parādīja savu ID. Taču policists tēloja, ka dokumentu neredz un atvēra auto durvis, lai vīrieti aizturētu. Aizdomās turamais mēģināja bēgt, taču tika aizturēts.

Pēc tam bruņotas grupas veica kratīšanu abu dzīvokļos. Tur viņi atrada sprāgstvielas un bezpilota lidaparātu sastāvdaļas, kas paslēptas rezerves riepās un malkas kaudzē, kā arī slepenu telefonu. Abi vīrieši nopratināšanas laikā noziegumā atzinušies.

Tālrunī bija ieraksti, kas identificēja Zelenska un Maļuka transportlīdzekļus un maršrutus, iespējams, gaidot sastrēgumus, kā arī tur bija ziņojumi par viņu pārvietošanos.

Aizturēšanas laikā pulkveži arī atzinās par agrāku Krievijas mēģinājumu sagrābt Zelenski par ķīlnieku pašā kara sākumā, sacīja virsnieks.

“2022. gada februārī aģentam numur viens tika uzdots identificēt citus Krievijai lojālos valsts drošības darbiniekus un nogalināt Ukrainai lojālos, lai sagrābtu prezidentu par ķīlnieku. Viņiem bija jānofilmē Zelenska padošanos un likt viņam teikt, ka nav pamata cīnīties – vai viņi viņu nogalinās,” sacīja aizdomās turamais.

Krievijas iebrukuma pirmajās dienās pirmais pulkvedis gāja tik tālu, ka savāca pārējos prezidenta apsargus un lika viņiem nolikt ieročus brīdī, kad ieradīsies krievi. Taču prezidenta apsardzes kolēģi toreiz uztvēra šādu ierosinājumu kā emocionālu reakciju un tos ignorēja. Pēc šā komandiera aizturēšanas, saprotot, ka viņš rīkojās pēc FSB pavēles, prezidenta apsargi bija šokēti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.