Foto – Anda Krauze

Ugunspuķu un kumelīšu saldējums un melleņu sorbets – īstiem gardēžiem 0

Sastāvdaļas saldējumam – 6 olu dzeltenumi

Reklāma
Reklāma

• 100 g cukura

• 300 ml sulas

• 250 g saldā krējuma

• 250 g piena

• kaltētas kumelītes

• kaltētas ugunspuķes

Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Mājas
Pārāk ilgi uzglabāta malka var palikt veca, un tā vairs nav piemērota apkurei. Cik ilgi drīkst glabāt? 17
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas sorbetam – svaigas mellenes, cukurs, ūdens.

Pagatavošana.

Karstā ūdens peldē puto olu dzeltenumus ar cukuru un nedaudz ūdens. Kad masa kļūst gaiša un bieza, pievieno kumelīšu (otrā gadījumā – ugunspuķu) novārījumu pienā un saldo krējumu. Karsē tālāk (bet ne augstāk par +60 ºC!), kamēr masa nedaudz sabiezē, pēc tam atdzesē. Liek saldējuma gatavošanas mašīnā (vai saldētavā un saldēšanas laikā vairākkārt apmaisa).

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu sorbetu, 500 g melleņu liek katlā, pievieno 130 g cukura, viena citrona sulu un divas ēdamkarotes ūdens. Uzvāra un sablendē. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un izkāš caur smalku sietiņu, lai atdalītu melleņu sēkliņas. Tad masu uz stundu ievieto ledusskapī. Pēc tam sakuļ ar mikseri un vismaz pāris stundu patur saldētavā. Sorbets gatavs!

Deserta trauku gulda uz piparmētrām, kas, izplatot patīkamu aromātu, saldējuma baudīšanas mirkli padara debešķīgāku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.