Foto – Anda Krauze

Ugunspuķu un kumelīšu saldējums un melleņu sorbets – īstiem gardēžiem 0

Sastāvdaļas saldējumam – 6 olu dzeltenumi

Reklāma
Reklāma

• 100 g cukura

• 300 ml sulas

• 250 g saldā krējuma

• 250 g piena

• kaltētas kumelītes

• kaltētas ugunspuķes

Kalpos vairāk nekā 15 gadus: nosaukti auto, no kuriem īpašnieki nesteidz šķirties pat pēc vairākiem gadiem
Kokteilis
Izceļas pamatīgs kašķis! Magones mājās ierodas “inspekcija”, kas pārbauda sanitārās prasības vannas istabā 61
FOTO. Gaismā nākusi dāvana, ar ko Putins slepus pārsteidzis Trampu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas sorbetam – svaigas mellenes, cukurs, ūdens.

Pagatavošana.

Karstā ūdens peldē puto olu dzeltenumus ar cukuru un nedaudz ūdens. Kad masa kļūst gaiša un bieza, pievieno kumelīšu (otrā gadījumā – ugunspuķu) novārījumu pienā un saldo krējumu. Karsē tālāk (bet ne augstāk par +60 ºC!), kamēr masa nedaudz sabiezē, pēc tam atdzesē. Liek saldējuma gatavošanas mašīnā (vai saldētavā un saldēšanas laikā vairākkārt apmaisa).

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu sorbetu, 500 g melleņu liek katlā, pievieno 130 g cukura, viena citrona sulu un divas ēdamkarotes ūdens. Uzvāra un sablendē. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un izkāš caur smalku sietiņu, lai atdalītu melleņu sēkliņas. Tad masu uz stundu ievieto ledusskapī. Pēc tam sakuļ ar mikseri un vismaz pāris stundu patur saldētavā. Sorbets gatavs!

Deserta trauku gulda uz piparmētrām, kas, izplatot patīkamu aromātu, saldējuma baudīšanas mirkli padara debešķīgāku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.