Foto – Aija Geida

Ugunskurā cepti kartupeļi. 3 receptes brīvdienu iedvesmai 1

Ar zilā siera pildījumu

(4 porcijas)

• 12 lielu kartupeļu

• 200 g zilā siera Dor blue

• 50 g sviesta

• 3 ēdam­karotes sakapātu diļļu

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ietin folijā. Saliek ugunskurā, ierušinot pelnos, un atstāj uz 1–2 stundām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Aptumsumu koridors: 10 lietas, kas jāizmet līdz 14. martam, lai izvairītos no neveiksmes 1
Vēsture skarbi tiesās Trampu: ekonomists skaidro, kāpēc konflikts ar Zelenski kaitēs pašām ASV
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Lasīt citas ziņas

! Cepšanas laiks atkarīgs no kvēlojošo ogļu lieluma un daudzuma – jo vairāk, jo kartupeļi izcepsies ātrāk.

Kamēr kartupeļi cepas, zilo sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kad kartupeļi gatavi, vidū izdara iegriezumu, ar karoti ieliek sviesta piku un zilo sieru. Aizloka foliju un noliek uz 5 minūtēm iestāvēties, lai siers izkūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārkaisa ar sakapātām dillēm. Zilais pelējuma siers ir pikants un sāļš, tāpēc kartupeļiem sāli nevajag pievienot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.