Foto: Matīss Markovskis

Ugunskurā cepti gaļas iesmiņi ar savvaļas salātiem 0

Sastāvdaļas
• 600 g maltas teļa gaļas
• ola
• ķimenes pēc patikas
• sāls un pipari
• dažādi mājas salāti, jaunās biešu lapiņas un savvaļas augu – pieneņu, pelašķu, gārsu, gaiļbikšu vai citas – lapiņas

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Mājās sagatavo gaļas masu – maltai teļa gaļai pieliek sāli, piparus, samaltas ķimenes, olu, visu kārtīgi izmīca.

Samīcīto masu noteikti vajag izdauzīt – mest pret bļodas malām, lai kļūtu blīvāka, cepot nenokristu no iesma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstā laikā gaļa jāizcep pirmajā pieturas vietā, ilgi tā nevar glabāties. Sakur ugunskuru. Atrod iesmus, piemēram, lazdas, nogriež vidēji resnus, lai gaļas desiņas nenokristu. Iesmu galus nomizo un noasina.

No maltās gaļas ar plaukstām veido garenu desiņu, iespiež tajā iesmu un, stingri sapresējot, aplipina apkārt masu. Jāraugās, lai kārta ap iesmu nebūtu bieza. Šāda gaļa drīz vien ir gatava.

Jaunās biešu lapiņas kopā ar citiem dārza un savvaļas augiem ēd klāt kā salātus.

Pavāra piebilde. Maltā gaļa ir laba alternatīva desiņām un šašlikiem. Klāt var ēst salātus, bet var pagatavot arī ko citu. Novāra ūdenī ziedkāpostu rozītes, nokāš, iemaisa kaņepju pavalgu un sadrupinātu zilo sieru, ļauj vēl mirkli pakust.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.