Foto – Matīss Markovskis

Pati sev ārste 4

Neviens sporta veids neiztiek bez traumām. Dzīves laikā bijuši neskaitāmi nobrāzumi un zilumi, taču nopietnākā ir ceļgala trauma, bojājot menisku. Ārsti toreiz uzstājuši, ka jāoperē, bet tas viņai nav bijis pa prātam, tāpēc celi ārstējusi pati ar kāpostu lapām un dažādām ziedēm. Kāja reizēm liekot sevi manīt, tomēr tie esot nieki. No ārsta apmeklējumiem Jadviga izvairās jau piecpadsmit gadu – neesot vajadzības. “Gribu nomirt savā nāvē, negribu iet uz slimnīcu. Kad laiks pienāks, tad pienāks, nevēlos to ietekmēt vai mākslīgi pagarināt,” viņa ar jūtamu optimisma noti balsī izskaidro savu rīcību. Zobārstu gan apmeklē regulāri, mutē visi zobi esot savējie.

Reklāma
Reklāma

Sezona visu gadu

Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Vasarā Jadviga ceļas agri, miegam atvēlot vien piecas stundas. No rīta pamosties palīdz kontrastduša. “Pēc tās jūtos gluži kā jauniete, ūdens atjauno manu organismu.” Kad paēstas brokastis, izmērīts asinsspiediens un cukura līmenis, laiks doties uz darbu. Asinsspiediens, starp citu, vienmēr esot normā. “Šorīt, piemēram, bija 120 un 70 – vai tas nav fantastisks rādītājs? Gluži kā jaunai aitiņai,” viņa sevi slavē.

Ja vasarā kaut vai dienu nav redzēts ezers, Jadviga jūtoties slima. “Ļoti mīlu dabu, jo esmu uzaugusi laukos. Vakaros iekurinu pirti, noperos, nopeldos, pasēžu ārā – tā tik ir dzīve!” Katru gadu Ķīšezera krastā viņa pavada kā pēdējo, jo viens tāds tiešām arī būšot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Oficiāli ūdenssezona pie mums tiek atklāta aprīlī un beidzas līdz ar pirmajām oktobra dienām. “Taču Latvija jau nav vienīgā pasaules valsts!” iesaucas Jadviga un stāsta par savām ceļotājas gaitām. Daļu ziemas viņa pavada, slēpojot Itālijā, bet otru – strādājot par vindsērfinga instruktori Ēģiptē. Piramīdu zeme jau apnikusi, tāpēc šoziem plāno apciemot māsu Amerikā. Arī tur cer nedaudz pastrādāt Karību salās, taču, ja neizdosies, vismaz atpūtīsies. Tālajā zemē viņa ne reizi vien baudījusi arī okeāna viļņus, taču tie esot par šerpu.

Ierastajām asociācijām ar ziemas vakaru un vecmāmiņu, kam adīklis rokās, Jadvigai nav pa ceļam, taču uzšūt aizkarus vai pārveidot apģērbu viņa protot. Reizēm pat atliek laika palasīt kādu grāmatu. Nesen atkal pāršķirstījusi Vējiem līdzi, bet biežāk viņa aizmirstas Ernesta Hemingveja sarakstītajās lappusēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.