Tvaikots biezpiena mannas pudiņš ar vaniļas-citronu mērci 0
Nosūtu Jums manis gatavotu desertu “Biezpiena-mannas pudiņš ar vaniļas-citrona mērci”, bildē redzams, kā es pasniedzu šo ēdienu. Deserts tika gatavots “Romantiskām vakariņām divatā….” Esmu gatavojusi daudz un dažādus desertus, bet šo nosūtu tādēļ, ka tas ir īpašs ar savu gatavošanas tehnoloģiju.
Ceru, ka arī kādai no Jūsu lasītājām noderēs šis padoms kā pārsteigt savus radus, draugus, ģimeni.
Tvaikots biezpiena-mannas pudiņš
Sastāvdaļas:
100 grami krāsainas marmelādes
250 grami biezpiena
2 olas
2ēdamkarotes mannas
100grami piena
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 ēdamkarote sviesta
Kā gatavot?
Pienu uzvāra, maisot ieber izsijātu mannu, vāra 5-6 minūtes, kamēr iegūst pusšķidru biezputru, tad to atdzesē. Olu baltumu atdala no dzeltenuma, dzeltenumu saputo ar cukuru. Saputotam dzeltenumam pievieno caur sietu izberztu biezpienu,kubiņos sagrieztu marmelādi un pēc tam, kad visu izmaisa, pieliek mannas biezputru. Vēlreiz visu labi izmaisa un pēc tam masā iecilā atsevišķi saputotu olas baltumu. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē. Veidni liek katlā ar karstu ūdeni un uz mazas liesmas vāra 45 minūtes ūdens peldē, līdz izveidojas blīva masa.
Vaniļas-citrona mērce
Sastāvdaļas:
1olas dzeltenums
3ēdamkarotes cukura
1ēdamkarote citrona sulas
150 grami piena
1/2tējkarotes vaniļas cukura
Kā gatavot?
Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno citrona sulu, pienu. Masu vāra ūdens peldē, kamēr tā sabiezē.
Šķīvju dekorēšanai nepieciešams:
100grami kivi
170grami vīnogas
300grami ābolu
100grami pūdercukura
Kā gatavot?
Tvaikota biezpiena-mannas pudiņu pasniedz ar vaniļas-citrona mērci. Šķīvi dekorēju ar āboliem, kivi,s arkanām vīnogām un pēdercukuru.
Ar cieņu,
Līga Elmere