Tvaicēti pelmenīši ar zemeņu pildījumu 1

Šie pelmenīši ar maigo zemeņu pildījumu vislabāk formu saglabās, ja tos vārīs nevis ūdenī, bet gan tvaicēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pildījumam – 400 g zemeņu, 1/2 glāzes cukura, 2 tējkarotes kukurūzas cietes.

Sastāvdaļas mīklai – 450 g miltu, 150 g rūgušpiena, 2 olas, ēdamkarote cukura, 1/2 tējkarotes sāls.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Miltus izsijā ar sāli. Rūgušpienu samaisa kopā ar olām un cukuru, ielej miltos un iemaisa viendabīgu elastīgu mīklu. Mīklu ietin plēvē un atstāj uz galda uz 30 minūtēm.

Nomazgātas zemenes sagriež 1 cm lielos kubiciņos, liek caurdurī un pārkaisa ar cukuru. Atstāj uz 30 minūtēm, caurduri uzliek uz kādas bļodas, kur ietecēt šķidrumam. Ogas ik pa laikam uzmanīgi apmaisa. Pēc tam pārkaisa ar cieti un vēlreiz apmaisa.

Sagatavoto mīklu sadala gabaliņos un izveltnē plānus aplīšus, visu iepriekš pārkaisot ar miltiem, lai nesalīp. Sagatavotos aplīšus liek zem dvielīša, lai neapkalst.

Uz katra aplīša uzbirdina mazliet miltus un liek virsū sagatavoto zemeņu pildījumu, aplīti pārloka uz pusēm, kārtīgi nostiprinot malas tā, lai izveidotos pusaplīši.

Tvaicējamam katlam ar augu eļļu iesmērē visus sānus, liek iekšā pelmenīšus un gatavo virs tvaika 15 – 17 minūtes.

Pasniedz ar sviestu, zemeņu sulu (kura iztecēja no caurdura) un krējumu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.