Tvaicēta viltotā omlete no turku zirņu miltiem. Bez olām! 0
Sastāvdaļas
100 g turku zirņu miltu
šķipsniņa kurkumas
šķipsna cukura
tējkarote citrona sulas
pustējkarote cepamā pulvera
paprika
indiešu melnais sāls (kala namak) pēc garšas
konservēta kukurūza
melnās olīvas
zaļumi
eļļa veidnes ieziešanai
Pagatavošana.
Sajauc sausās sastāvdaļas (izņemot cepamo pulveri): zirņu miltus, kurkumu, cukuru, sāli. Pievieno 90–100 ml ūdens, samaisa viendabīgu mīklu bez kunkuļiem, atstāj uzbriest – vismaz pusstundu (var atstāt līdz pat 24 stundām; ja noliek siltumā, mīkla labi uzrūgst).
Ja ir speciāls tvaicējamais katls, izmanto to, tajā uzvāra ūdeni. Ja šāda katla nav, ņem parastu katlu, kurā ieliek krūzīti vai kādu paliktni. Uz paliktņa tiks novietota veidne ar mīklu. Katlā ielej ūdeni, lai būtu pāris centimetru, to uzvāra. Katlu nosedz ar vāku. Svarīgi, lai visapkārt veidnei (starp katla sieniņām un katla vāku) būtu brīva vieta, kur cirkulēt tvaikam.
Karstumizturīgu bļodiņu vai veidni kārtīgi ieeļļo. Uzbriedušajā mīklā iemaisa cepamo pulveri un iejauc sagrieztu papriku un olīvas, kukurūzas graudiņus vai citas izvēlētās piedevas. Mīklu nekavējoties lej ieeļļotajā veidnē un to liek tvaicēties, nosedzot katlu ar vāku. Tvaicē apmēram 15 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti, – ja izvelkot irbulītis ir tīrs, bez pieķepušām mīklas piciņām, viltotā omlete ir liekama galdā.Veidni izņem no katla, ļauj omletei pāris minūšu padzist. Tad izgāž no veidnes un nekavējoties pasniedz galdā.
Kala namak jeb indiešu melno sāli var nopirkt garšvielu veikalos, indiešu produktu tirgotavās vai dažos lielveikalos. Šis sāls garšo līdzīgi olām. Var likt arī parasto sāli, taču tad omletīgums nav tik izteikts.
Sātīgo omleti var ēst arī aukstu – tad tā vairāk līdzinās maizei.