TV personība Kristīne Virsnīte dalās pieredzē, kā ceļojot garšīgi paēst un izvairīties no “benzīntanku” ātrajām uzkodām 0
Doties ceļojumā kopā ar ģimeni ir ne tikai lielisks piedzīvojums, bet tas prasa arī rūpīgu sagatavošanos. Vienalga, vai ceļu mērojat ar mašīnu, autobusu, lidmašīnu, prāmi vai kādu citu transporta līdzekli – ir svarīgi jau laicīgi padomāt par atbilstošām uzkodām un maltītēm ceļā. Divu bērnu mammai un TV personībai Kristīnei Virsnītei ceļošana ar ģimeni ir ierasta lieta. Nupat ģimene devusies divu mēnešu ilgā piedzīvojumā, lai piepildītu savu sapni – ceļojumu ar pašu būvētu māju uz riteņiem cauri visai Eiropai uz Dakāru Āfrikā. Esot ceļā, Kristīne Virsnīte dalās ar padomiem, kā garšīgi pabarot ģimeni un bērnus, lai nenāktos pārtikt no degvielas uzpildes stacijās atrodamajiem hotdogiem.
Tā kā ceļojumā vienmēr ir daudz piedzīvojumu, uzkodu sagatavošanu uzņemas Kristīnes vīrs, populārā recepšu bloga @myfoodblogger veidotājs Kaspars Virsnītis, kas parūpējas par gardu ēdienu gan pieaugušajiem, gan arī pāra atvasēm – Amēlijai un mazajam Kasparam. “Dodoties ceļā, Kaspars mums vienmēr sagatavo, ko mēs varētu uzkost pa ceļam. Visbiežāk tās ir sviestmaizes, kuru pagatavošanai izmantojam Fazer Kefīra maizi, vai arī papildus tiek cepti biezpiena plācenīši, kas garšo visai ģimenei, ir ērti paņemami līdzi un nodrošina sāta sajūtu ilgākam laikam,” stāsta Kristīne Virsnīte. “Paēdis cilvēks ir laimīgs un vieglāk tiek galā ar izaicinājumiem, kas rodas mērojot garus maršrutus.”
Veselīgs = garšīgs
Atrodoties ceļā, ir svarīgi nodrošināt pēc iespējas dažādākas uzkodas. “Ceļojot ar ģimeni vienmēr mēģinām parūpēties par to, lai mums līdzi ir katra mīļākie ēdieni – mīļākā putra, siers, maize, iecienītie augļi un dārzeņi, lai nav jāpārtiek tikai no čipsiem un cepumiem,” stāsta Kristīne. Ģimene vienmēr parūpējas par to, lai ēdiens ir arī uzturvielām bagāts un sniedz enerģiju garajam ceļam.
“Sviestmaize ir ēdiens, kas garšo visiem, ir ātri un ērti pagatavojams, kā arī var būt pietiekami veselīgs un uzturvielām bagāts. Man ļoti iet pie sirds rudzu sausmaizītes, savukārt bērniem garšo Fazer Dārzeņu maize – šī krāsainā un bērniem pievilcīgā maize ir labs veids kā palīdzēt uzņemt dienas dārzeņu devu, jo tās sastāvā ir ⅓ dārzeņu,” stāsta Kristīne.
Ēdiens ceļā, kas rada komfortu
Kristīne uzsver, ka svarīgi, lai pa rokai vienmēr ir kāds ierasts un pazīstams ēdiens: “Nereti bijis tā, ka citu valstu ēdiens sākumā nav īsti pazīstams un bērni negrib to ēst. Lai es būtu mierīga, ka bērni ir paēduši, mēs vienmēr ceļojumos ņemam līdzi savu ēdienu, to kas ir atzīts un iemīļots mūsu ģimenē. Augļi, rieksti, sausiņi – tas, kas visiem garšo un remdē izsalkumu līdz mēs sasniedzam to vietu, kur varam paēst pilnvērtīgu un siltu ēdienu,” atklāj Kristīne.
Ceļā no Rīgas līdz Marokai, pārvarot vairāk nekā tūkstošus kilometrus garo maršrutu, šķērsojot gandrīz visu Eiropu un nokļūstot Marokas pilsētā Agadirā, kur Virsnīši pavadīs tuvāko nedēļu, ģimenei ir izdevies visas maltītes gatavot pašiem savā kemperī.
Virsnīši lepojas ar to, ka nedēļas laikā, ko pavadījuši ceļā pašbūvētā kemperī ne reizi nav piestājuši benzīntankā, vai ceļmalas restorānā. Tā vietā viss ēdiens tiek gatavots pašrocīgi. “Vienu vakaru esot ceļā, bērniem ir sakārojušies cepti kartupeļi, tādēļ, lai izvairītos no ātrās ēdināšanas restorānos atrodamajiem sasaldētajiem kartupeļiem, piestājām ceļa malā un Kaspars uzcepa mūsu pašu, latviešu “frī” kartupeļus, ko turpat ceļmalā arī notiesājām,” smej Kristīne.
Ceļā kārumus drīkst
Lai ceļojot kopā ar bērniem ceļš būtu mierīgāks, Kristīne iesaka paņemt līdzi kādu našķīti. Tas ir labs veids, kā bērnus iepriecināt brīžos, kad jāpaciešas vai jāpagaida ilgāk. “Ja kaut kas nenotiek tā kā bērni gribētu, tad konfekte vai šokolādes gabaliņš var novērst bērna uzmanību no kreņķiem un palīdzēt vecākiem atrast kompromisu dažādās situācijās. Arī pieaugušajiem ne vienmēr notiek tā kā mēs gribam, tāpēc kāds kārumiņš līdzi ir forša lieta, kas uzmundrinās esot garajā ceļā. Mums pa ceļam uz Maroku atbalsts brīžos, kad bija nepieciešams uzmundrinājums, bija Geisha šokolādes konfektes. Lai arī saldumus ikdienā mēģinām nepatērēt daudz, taču šīs konfektes ir iemīļojuši kā bērni, tā arī mēs ar vīru,” atklāj Kristīne.