Sarkanu, zaļu vai dzeltenu? Izrādās, ka katras krāsas ābolam savas veselīgās īpašības! 1
Ābolu sezona nav vairs aiz kalniem. Jau pavisam drīz varēsim ēst dažādu šķirņu un dažādu krāsu ābolus, cept ābolmaizes un spiest garšīgas ābolu sulas. Bet vai ābola krāsai ir nozīme? Vai sarkanas krāsas ābols ir uzturvielām bagātāks par zaļas vai dzeltenas krāsas ābolu? Uz šo jautājumu atbildi meklēja medijs “Foxnews“.
Kā norāda eksperti-uztura speciālisti, āboli ir daudzās šķirnēs un krāsās, bet, “runājot par uzturu, atšķirība starp ābolu šķirnēm kopumā ir minimāla.”
Lai gan uztura saturs var “nedaudz atšķirties” atkarībā no ābola veida un vides, kurā tas audzis, eksperti norāda, ka “kopumā āboli ir lielisks diētisko šķiedrvielu, vitamīnu un antioksidantu avots.”
Turklāt, nemaz nevajag smieties par teicienu, ka viens ābols dienā palīdz turēties pa gabalu no ārstiem, jo sava daļa taisnības tajā esot.
“Āboli var palīdzēt pasargāties no nopietnām slimībām, tostarp sirds slimībām, diabēta, vēža un citām.”
Dažādas krāsas āboli var apmierināt dažādas uztura vajadzības.