Foto: Aija Geida

Turku zirņu plācenīši ar zaļumiem – austrumniecisks piesitiens 0

Sastāvdaļas
• 250 g izmērcētu un izvārītu turku zirņu
• 3 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu gārsu lapiņu
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu spinātu
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 3–4 ēdamkarotes kviešu vai turku zirņu miltu
• pustējkarote kumīna
• pustējkarote malta koriandra
• šķipsniņa aso piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Turku zirņus liek blenderī un kuļ kopā ar sakapātām ķiploka daiviņām, zaļumiem, sāli. Masai nav jābūt viendabīgai, tajā var palikt nelieli sastāvdaļu gabaliņi. Liek bļodā un pievieno garšvielas un miltus, samaisa. Ja nav kumīna, to var aizvietot ar ķimenēm. Savukārt, ja ķiploki sažuvuši, tos var aizvietot ar austrumu garšvielu asafētidu. Ar mitrām rokām veido ap puscentimetru plānus plācenīšus un apcep uz pannas eļļā zeltaini brūnus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.