Turku zirņi ar spinātiem 0
Sastāvdaļas: 200 g turku zirņu, 250 g spinātu, 150 ml saldā krējuma, 10 tamarinda pākstis, ½ tējkarotes kurkumas, 1 tējkarote maltu fenheļa sēklu, 1 tējkarote paprikas pulvera, 1 ēdamkarote brūnā cukura, 1 tējkarote sāls.
Kā gatavot?
Turku zirņus pārlej ar aukstu ūdeni un noliek uz nakti mērcēties. No rīta ūdeni nolej, zirņus saber katlā, pārlej tiem svaigu ūdeni un vāra aptuveni vienu stundu, līdz tie mīksti (paņemot vienu rokās un saspiežot, tas sadrūp). Uzkarsē pannā 3 ēdamkarotes eļļas, uz 30 sekundēm apcep tajā garšvielas, tad pievieno spinātus un pasautē 3 – 4 minūtes. Pēc tam pieber zirņus un gabaliņos sagrieztu tamarinda mīkstumu, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ļoti gards un sātīgs pusdienu ēdiens, labi garšo kopā ar rīsiem un svaigiem salātiem.
Ēdiena pagatavošanai var izmantot svaigus vai saldētus spinātus, kurus var iegādāties lielveikalos saldēto produktu stendos. Fenheļa sēklas ir gandrīz jebkurā garšvielu veikalā, tās ir ļoti noderīgas gremošanas uzlabošanai, tējā tām ir atkrēpojoša ietekme pie saaukstēšanās slimībām.
Recepte 4 porcijām.