Āfrikas sams – produkts, kura iepriekš nebija tirgū, tagad kļuvis par restorāna ēdienkartes sastāvdaļu. – No audzētavas tos saņemam maksimāli svaigus, tikko no ūdens nākušus, – piegādātājus slavē šefpavārs. Foto – Ilze Pētersone

Šefa knifi 0

• Jauna metode blanšēšanas vietā – ar pavāra degli, sauktu arī par karamelizētāju, apdedzina tomāta miziņu un aukstā ūdenī to novelk. Ieguvumi – vērtīgās vielas paliek tomātā, nevis verdošajā ūdenī, kā arī iegūstam gludu tomātu, neatkarīgi no tā gatavības pakāpes.

• Līdzīgi kā dzīvnieku un putnu gaļa arī sams, store un zutis jānogatavina – mainās gaļas struktūra, tā kļūst mīkstāka. Marinē 24 stundas. Ja zivij ir dūņu piegarša, jāpatur pienā, kefīrā vai citā skābpiena produktā.

• Zaļumi jāpērk podiņos – izmanto, cik nepieciešams, pārējais gaidīs nākamo reizi. Ja augu laista un kopj, tas vēl zaļos ilgāku laiku.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.