Šefa knifi 0
• Jauna metode blanšēšanas vietā – ar pavāra degli, sauktu arī par karamelizētāju, apdedzina tomāta miziņu un aukstā ūdenī to novelk. Ieguvumi – vērtīgās vielas paliek tomātā, nevis verdošajā ūdenī, kā arī iegūstam gludu tomātu, neatkarīgi no tā gatavības pakāpes.
• Līdzīgi kā dzīvnieku un putnu gaļa arī sams, store un zutis jānogatavina – mainās gaļas struktūra, tā kļūst mīkstāka. Marinē 24 stundas. Ja zivij ir dūņu piegarša, jāpatur pienā, kefīrā vai citā skābpiena produktā.
• Zaļumi jāpērk podiņos – izmanto, cik nepieciešams, pārējais gaidīs nākamo reizi. Ja augu laista un kopj, tas vēl zaļos ilgāku laiku.