Pēc sama uz Katlakalnu 0
Kamēr dārza dobēs asni vēl tikai bāž degunus no zemes, Kaspars aicina aizbraukt ciemos pie melno ikru un zivju audzētājiem uz Katlakalnu Ķekavas novadā – pavāram svarīgi pašam redzēt apstākļus, kādos top produkti restorāna virtuvei.
Blakus Daugavai, kādreizējos karpu baseinos uzņēmums “Mottra” Latvijas restorāniem un veikaliem audzē Sibīrijas stores, sterletes, Āfrikas samus, tilapijas un pat eksotiskās piraijas. Melnie ikri, kurus iegūst no storēm un sterletēm, lielākoties aizceļo pie turīgiem pircējiem uz ārzemēm. Katlakalna kaviārs greznojis mielasta galdus tādiem “stāriem” kā Eltons Džons un Mihails Gorbačovs. Līdz karaļnamam vēl neesot tikuši, bet gan jau…
“Mottras” ikrus un zivis slavē Mārtiņš Rītiņš, zināms kā šefs ar stingrām prasībām produktu izcelsmei un kvalitātei, starp citu, deviņus gadus – Jansona skolotājs.
Pēc zivjaudzētavas apciemojuma Kaspars ieceļ kasti ar palielu Āfrikas samu automobilī – no šī makana viņš gatavos maltīti mūsu seriālam. Šefpavāra horizonts – savienot vietējo, Latvijā audzēto ar plašās pasaules labumiem.
* Kvalitātes novērtējums no vienas līdz trīs zvaigznēm, kuru katru gadu publicē “Guide Michelin” jeb Mišelina gida grāmatā – ceļvedī ar jaunāko informāciju par pasaules labākajiem restorāniem. Mišelina zvaigznes iegūšana kļuvusi par vienu no lielākajiem pagodinājumiem sabiedriskās ēdināšanas industrijā.