8. Smalka maluma baltie milti 17
Daudzi jau būs dzirdējuši, ka baltie milti nav nekas labs, bet diez vai jūs patiesi izprotat, cik tie ir kaitīgi. Rafinētos graudos tiek iznīcinātas barības vielas. Ražotāji nevēlas gaidīt, kamēr milti iegūst balto krāsu, tāpēc balināšanai izmanto ķīmisku vielu – hlora gāzi. EPA (Enviromental Protection Agency) norāda, ka hlora gāze ir bīstama un lielos daudzumos var pat izraisīt letālu iznākumu. Baltie milti ir daudzos produktos. Tajos ir augsts glikēmiskais indekss, tātad tiek ātri pacelts cukura un insulīna līmenis, kas var būt iemesls diabētam, nerunājot par to, ka baro vēža šūnas.
Vēža šūnas burtiski barojas no cukura asinsritē. Izvairoties no baltos miltus saturošiem produktiem, tas nenotiks vai notiks mazākā mērā.