7. Produkti, kas ir ļoti sāļi, marinēti vai kūpināti 17
Pārtikas produkti bieži tiek žāvēti, izmantojot nitrītus vai nitrātus, kas darbojas kā konservanti vai krāsvielas gaļai. Lai gan nitrāti paši par sevi neizraisa vēzi, pie zināmiem nosacījumiem šīs ķīmiskās vielas organismā pārveidojas par N-nitroziem savienojumiem, kas tiek saistīti ar lielāku vēža attīstības risku.
Žāvētos ēdienos, piemēram, gaļā ir daudz darvas, kā jau iepriekš minējām. Darva ir kancerogēna. Ir pārliecinoši zinātniskie pierādījumi tam, ka, ēdot šādus ēdienus, ļoti paaugstinās kolorektālā vēža risks un lielāks ir arī kuņģa vēža risks. Kuņģa vēzis ir vairāk izplatīts Japānā, kur ir ierasts ēst ļoti sāļus vai kūpinātus ēdienus.