7. Produkti, kas ir ļoti sāļi, marinēti vai kūpināti 17

Pārtikas produkti bieži tiek žāvēti, izmantojot nitrītus vai nitrātus, kas darbojas kā konservanti vai krāsvielas gaļai. Lai gan nitrāti paši par sevi neizraisa vēzi, pie zināmiem nosacījumiem šīs ķīmiskās vielas organismā pārveidojas par N-nitroziem savienojumiem, kas tiek saistīti ar lielāku vēža attīstības risku.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Žāvētos ēdienos, piemēram, gaļā ir daudz darvas, kā jau iepriekš minējām. Darva ir kancerogēna. Ir pārliecinoši zinātniskie pierādījumi tam, ka, ēdot šādus ēdienus, ļoti paaugstinās kolorektālā vēža risks un lielāks ir arī kuņģa vēža risks. Kuņģa vēzis ir vairāk izplatīts Japānā, kur ir ierasts ēst ļoti sāļus vai kūpinātus ēdienus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.