6. Kartupeļu čipsi 17
Droši vien katrs zina, ka kartupeļu čipsi nav veselīgi. Tajos ir daudz kaloriju un tauku, kas veicina liekā svara veidošanos. Anglijas medicīnas žurnālā New England Journal of medicine aprakstīts, ka pat tikai 1 unce (28,350 g) kartupeļu čipsu, lietoti ik dienu, var radīt gandrīz kilograma svara pieaugumu gadā. Bez tam čipsos ir daudz transtauksābju, kas ne tikai paaugstina holesterīna līmeni, bet arī satur daudz nātrija, kas daudziem cilvēkiem var paaugstināt asinsspiedienu.
Kartupeļu čipsos ir daudz mākslīgo krāsvielu, konservantu un krāsu, kas nudien nav nekas tāds, kas organismam vajadzīgs. Čipsus pagatavo augstā temperatūrā, lai tie būtu kraukšķīgi, bet tas rada vielu akrilamīdu, kas ir zināma kā kancerogēna, to var atrast arī cigaretēs.
Alternatīva kartupeļu čipsiem var būt tortiljas čipsi, kuros ir daudz mazāk tauku un kaloriju. Tāpat var izvēlēties žāvētus ābolus vai dabiski žāvētus banānus, cidonijas, dažādas Latvijas ogas un augļus.