4. Gaļas izstrādājumi 17
Kas ir gaļas izstrādājumi? Te varētu rakstīt garu sarakstu, kas neiekļautu tikai desas, hotdoga pildījumu, bekonu u.c. Pētnieki, kas publicējuši rakstu žurnālā BMC Medicine, skaidro, ka pārlieka sāls un ķimikāliju izmantošana gaļas izstrādājumiem postoši ietekmē veselību. Pētījums rāda, ka vienam cilvēkam no 17, kas piedalījās pētījumā un kas ēd 160 un vairāk gramu pārstrādātas gaļas, pāragras nāves risks pieaug par vairāk nekā 44% 12 gadu laikā salīdzinājumā ar tiem, kuri ēda 20 gramus un mazāk. Šis pētījums tika veikts desmit Eiropas valstīs un ilga gandrīz 13 gadus.
Pārstrādāta gaļa satur daudz ķimikāliju un konservantu, tostarp nātrija nitrātu, kas izstrādājumu padara vizuāli pievilcīgu, taču ir zināms kā kancerogēns.
Kūpināta gaļa kaitīgumā neatpaliek, jo tās kūpināšanas procesā rodas darva. Jā, darva, kas ir arī kaitīgākā viela cigarešu dūmos!